Перлинне фермерство

news05 img01

На сьогоднішній день культивовані перли можна зустріти у всіх куточках нашої земної кулі. Але головні, так би мовити, перлинні фермерські господарства знаходяться: в Китаї, Японії, Австралії, Островах Кука, Фіджі, Французької Полінезії, Таїланді, Індонезії, Кореї, Малайзії, Мексиці, на Філіппінах і у В'єтнамі. Також, не варто залишати по за увагою, той факт, що в світі існує не мала різноманітність видів культивованих перлів, більшість з яких ви могли зустріти в магазинах. Так давайте ж розглянемо чотири основні види детальніше:

  1. Akoya Перли
  2. Таітянські Перли
  3. Південно Морські Перли
  4. Прісноводні Перли

Akoya Перли

pearl-colors-akoya

Найвідоміший вид перлин, який славиться своєю формою і розміром. Він ідеально підходить для створення ниток з перлів або намиста - оскільки його перлини виглядають однаковими і дуже добре підходять один до одного. Камені даного сорту вирощуються в молюсках (Pinctada Fucata або P. Fucata), що живуть у солоній воді, в основному: в Японії, Китаї і В'єтнамі. І в цих устрицях перлини можуть зростати від 2мм до 10мм в діаметрі (хоча найпоширеніший розмір 6-7мм). Кожний молюск P. Fucata може виростити від 1 до 5 перлин одночасно, що займе близько 6 - 24 місяця культивування.

Таітянскі Перли

pearl-colors-tahitian

Якщо ви хочете зачарувати дівчину - подаруйте їй прикрасу з таїтянських перлів, і будьте впевнені, ви не прогадаєте. Цей природно-темні культивовані перли, які також називають "чорні перли" (хоча фактично чорний зустрічається рідко), зачарує вас своїм незвичайним кольором: сріблястим, темно сірим і з зеленим відтінком від рожевого до темно-зеленого; яскравим блиском.
Pinctada Margaritifera або P. Margaritifera - ці молюски з чорними губами живуть у солоній воді і виробляють не більше однієї перлини. На вирощування перлини від 8 - до 17мм, у молюска йде близько 18 - 24 місяців. Вони мешкають переважно в французькій Полінезії та навколо острова Кука.

Південно Морські Перли

pearl-colors-south-sea

Перлини даного виду можна поділити на дві категорії: "білі перлини Південного моря" і "золоті перлини Південного моря". Білий має білий колір основи з відтінками рожевого і сріблястого кольорів, які надають їм шовковистий зовнішній вигляд. Що ж стосується золотих їх колір може варіювати від дуже світлого шампанського до насиченого золотого кольору тіла.
Pinctada Maxima, або P. Maxima - це молюски, які мешкають в морській воді Австралії, Індонезії і на Філіппінах. На жаль, за один раз молюск може виростити тільки одну перлину, але досить великих розмірів від 8 до 18 мм, і на її створення йде від 18 до 36 місяців. Не дивлячись на досить великий розмір - їх форма не ідеальна і підібрати однакові перлини проблематично, що й підвищує їх вартість.

Прісноводні Перли

pearl-colors-freshwater

Назва говорить сама за себе, мідії так називаються молюски, які виробляють даний вид перлів мешкають в прісних водах Китаю, Японії і навіть США. Не дивлячись на високі обсяги виробництва - розміри і форма прісноводних перлів різна, більшість з них виглядає як маленькі рисові пластівці, в той час як інші можуть бути майже круглими, звідси і пішла його друга назва: картопляні перли.
Мідії дуже цікаві тим, що можуть одночасно вирощувати до 50 перлин, нехай і не великого розміру від 2 - до 13 мм. В той же час у них найширший спектр кольорів і форм. Існують десятки природних кольорів, знайдених у прісноводних молюсках. Найбільш поширені кольори на сьогоднішній день: лаванда, білий, персик/рожевий і кольорові (пофарбовані). Ні різноманітність форм, або кольорів, не допомагає цьому виду підняти свою ціну з найнижчого рівня. Хоча мені здається це складно назвати мінусом даного сорту, швидше навпаки.
Так який же вид варто вибрати? Це досить складне питання, на яке можете дати відповідь тільки ви. Колір не впливає на якість перлини, і на сприйняття її краси у відповідності з індивідуальним смаком. Деякі кольори більш популярні, ніж інші. Наприклад, білі перли є досить популярними в Америці, а срібні більше цінують в Азії.
Багато жінки зі світлою шкірою воліють носити світлі відтінки перлів такі як білий, шампань, рожевий, в той час як жінки з засмагою або темним кольором шкіри знаходять що чорний, кремовий або золотий кольори обертонів підходять їм більше за інші.
Який вид і колір ви виберете, повинне бути засноване на особистих уподобаннях людини, яка буде його носити.


 

Pearl Birthstone Gemstone

Pearl Colors