Вибір перлів для прикрас.

news02 img01

Перли - це єдиний коштовний камінь, можна так сказати - випадковість природи, створена молюском для захисту від дратівливих ефектів, небажаних піщинок. Тварина виділяє захисні речовини, а точніше перламутр, який і захищає його ніжне тіло від різного роду загарбників. У природі, ідеально, круглі перли зустрічається вкрай рідко, і тільки завдяки людській винахідливості, дівчатам стали доступні прикраси не тільки з ідеально круглими перлинами, але ще й перли різних кольорів та розмірів.

Історія та каміння

Ще в 13 столітті люди розуміючи процес виникнення перлів почали перші спроби до його культивування, в 1761г. вперше було вирощено велику перлину. І тільки приблизно в середині 19 століття культивовані перли потрапив на ринок тим самим значно колихнувши ціну на натуральні перли. Культивовані перли - це натуральний продукт, що виробляється за допомогою молюска таким само чином, що і натуральні перли, тільки в даному випадку природі трішечки допомагає наука. Вчені з усього світу (в основному Китаю) працюють над удосконаленням цієї техніки, оскільки створення перлин великого діаметру може призвести до загибелі молюска.

В даний час Китай є світовим лідером у виробництві як прісноводних, так і морського сортів перлів. Однією з відмінностей між прісноводним перлами і морським, є міцність перлини, у прісноводних перлів міцність набагато вище. Такі перли дрібніші, та не настільки блискучі і на їх виробництво витрачається менше зусиль. З іншого боку, морські перли akoya вищої якості та більш сяючі. Любителі ювелірних виробів особливо цінують в морському перлах їх форму та блиск. У той час як прісноводні перли можуть варіювати в розмірах і замість того, що б бути ідеально круглої форми вони продовгуваті овальні. Також слід зауважити, що прісноводні перли виробляються швидше і відповідно їх вартість нижча.

Таким чином, коли ви зважитеся на покупку прикраси з перлів вам усього лише потрібно буде визначитися який саме вид перли ви хочете? Натуральний (не ідеальної форми, маленького або середнього розміру), річковий (довгастої або овальної форми, не великого розміру) або ж морський культивовані (ідеально або практично ідеально круглі перлини, середнього або великого розміру) хоч дана характеристика типів трохи грубувата та розмита, але з чогось потрібно починати. У наступних статтях ми відкриємо деякі таємниці і замішання при купівлі перлів, надаючи вам знання і розуміння цього морського каменю.